One day in the UK

Helloooo!

Terwijl de rest van mijn omgeving zich vier dagen lang voltankte met bier en hoste op de slechtste Nederlandse muziek, besloten wij om het feestgedruis hier in het zuiden van het land te ontvluchten. Een echte fan van carnaval ben ik nooit geweest, dus ik vond het geen enkel probleem om even weg te zijn tijdens deze periode. Via HEMA hadden wij namelijk een minicruise geboekt van IJmuiden naar Newcastle met DFDS Seaways. Hoe dat er aan toe ging lees je hieronder.

Dinsdag 13 februari: Rond 11 uur vertrok ik samen met Luc (mijn vriend, for those of you who didn’t know) richting Ijmuiden. De trein- en busreis vanaf Nijmegen naar de terminal duurde in totaal 2 uur en 3 kwartier, wat op zichzelf al een hele reis was.

IMG_7750

Nadat we waren ingecheckt konden we al bijna meteen aan boord. Eenmaal aangekomen op het schip, gingen we meteen naar de hut. Toen ik de hut voor de eerste keer zag schrok ik eigenlijk een beetje; zo klein! Toch was alles wat we nodig hadden binnen handbereik, ondanks het feit dat er heel weinig ruimte was. Het was compact, maar de stapelbedden lagen heerlijk, de douche was fijn en alles was schoon. Meer heb je ook eigenlijk niet nodig toch? Voordat we het schip gingen verkennen nam ik eerst nog een reispilletje in, om zeeziekte te voorkomen. Deze pilletjes waren echt mijn lifesaver, een aanrader voor iedereen die ooit een cruise maakt! Vervolgens gingen we een rondje maken op het schip. Meerdere restaurants, verschillende barretjes, een bioscoop en een winkel; alles was aanwezig. Waar ik eerst bang was dat we ons zouden gaan vervelen, dacht ik daar nu niet eens meer aan. Meteen reserveerden we kaartjes voor een film in de bioscoop. Vriendlief mocht kiezen, dus het werd Star Wars VIII: The Last Jedi. 

Om 17:30 uur verliet het schip de haven van Ijmuiden. Drie kwartier later mochten we aanschuiven voor het diner; een all-you-can-eat buffet. Niet alles was even lekker, maar over het algemeen hadden we weinig te klagen.

IMG_7809

Daarna was het tijd om naar de bioscoop te gaan. Dit zorgde voor een hoop gelach, want onze verwachtingen lagen iets te hoog. De bioscoop bestond namelijk uit maar 10 stoeltjes en een beamer. Ondanks dat, was de film best leuk en vermaakten we ons prima. Toen de film was afgelopen gingen we naar onze hut en vielen we meteen in slaap.

Woensdag 14 februari: Om 8:00 uur werden we ontwaakt door een stem over de intercom. Die vertelde ons in maar liefst 4 verschillende talen hoe laat we in Newcastle zouden aankomen. Ook kregen we te horen over alle aanbiedingen in de winkel op het schip en de weersverwachting voor die dag. Niet de beste manier om wakker te worden, maar we hadden wel heel veel zin in de rest van de dag. Na een heerlijke douche gingen we weer naar boven toe, waar we de haven van Newcastle al konden zien. Rond 10:00 uur kwamen we aan en konden we na een controle bij de douane al snel naar de bus toe, die ons naar het centrum zou brengen. Rond 11:00 zaten we eindelijk aan een heerlijk Engels ontbijtje in een pub. Hier waren we zo’n beetje de enige die koffie en thee namen bij het ontbijt, want alle Engelsen zaten al aan een pint of beer. 

IMG_7776.JPG

Na het ontbijt gingen we de stad in, waar we tegen een groot winkelcentrum aan liepen. Omdat het weer buiten niet zo heel lekker was, besloten we dat we het beste het winkelcentrum in konden gaan. Ook waren er niet echt bezienswaardigheden die we konden bezoeken in de korte tijd die we hadden. Shoppen werd het dus. Ik ben van mening dat je in Engeland een stuk beter kunt shoppen dan in Nederland, dus ik vond het wel prima zo. Ik kocht uiteindelijk een basic zwarte legging bij de H&M en een shirtje bij Topshop Petite. Verder hebben we lekker rustig aan gedaan en alle winkeltjes op ons gemak bekeken. Om 14:30 uur was het alweer tijd om terug te gaan richting het schip.

Nadat onze boarding pass gescand was konden we gelijk weer aan boord. Om 17:00 uur gingen we weg uit Newcastle. Kort daarna konden we opnieuw aanschuiven voor het buffet. Na het eten gingen we eerst richting het winkeltje, om daar een trui van Superdry te kopen die ik de dag ervoor al gezien had. We sloten de dag af met een drankje in een van de pubs op het schip. Ook hier was genoeg te zien en te doen. Een coverband zorgde voor muziek en de dronken Engelsen voor het entertainment. Wat is dat toch met Engelsen en alcohol? 😉

Donderdag 15 februari: ’s Ochtends werden we opnieuw gewekt door de stem over de intercom. Ik moet zeggen dat ik het op dat moment behoorlijk irritant vond, vooral ook omdat ik slecht had geslapen door de wat hevige weersomstandigheden op zee die nacht. Nadat onze koffers weer waren ingepakt zijn we richting een koffietentje op het schip gegaan, om daar te ontbijten. Gelukkig had ik zelf niet zo’n honger wat maar goed ook was, want voor een croissantje betaalde je al 4 euro. Rond 10:45 uur kwamen we weer aan in Ijmuiden en liep de minicruise ten einde.

IMG_7813

Ik vond het heerlijk om even weg te zijn geweest samen. Ik had echt het gevoel alsof ik op vakantie was en dat beviel me erg goed. Wat ik ook erg prettig vond, was dat er geen internet aan boord was. Je kon Wifi kopen, maar dan betaalde je 26 euro voor 44 uur en dat vond ik voor dat bedrag echt niet nodig. Hierdoor was ik wel echt even helemaal weg van alles en iedereen in Nederland, wat me liet inzien dat je niet altijd internet nodig hebt om het leuk te hebben. Ik weet niet of ik deze minicruise opnieuw zou doen, omdat Newcastle zelf gewoon een beetje saai was, maar ik zou het zeker aanraden aan iedereen die voor een klein bedrag toch even weg wilt.

Heb jij weleens een cruise gemaakt? Laat het weten in de reacties!

Liefs, Elisa

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s