Over 100 jaar…

Een aantal weken geleden lanceerde kledingmerk Suitsupply een nieuwe reclamecampagne in Nederland. Grote reclameposters met daarop 2 zoenende mannen waren door het hele land te zien. Het zal je vast niet ontgaan zijn, want deze poster heeft zo ongeveer iedere krantenkop gehaald. Waarom? Omdat sommige mensen nog niet kunnen accepteren dat het eigenlijk heel normaal is als 2 mensen van hetzelfde geslacht van elkaar houden.

Ik ga in dit artikel geen foto’s stoppen van alle vernielde posters, die zijn al genoeg in het nieuws geweest. De homohaters die het nodig vonden om dit beeld te vandaliseren kicken er waarschijnlijk zelfs op, dat het hakenkruis wat zij op de posters hebben gekladderd in het nieuws komt. Daar wil ik dus niet aan meewerken. Sterker nog, dit leek me de perfecte gelegenheid om nog meer foto’s te delen van zoenende mannen. Als middelvinger naar alle homohaters die hun tijd niet beter wisten te besteden.

We leven in het jaar 2018. We zijn in staat om altijd en overal met elkaar in verbinding te staan, waar op de wereld je ook bent. We ontwikkelen steeds slimmere robots en plannen voorzichtig onze eerste reisjes naar Mars. Prachtige vooruitzichten, maar toch snap ik iets niet. Hoe kan het toch dat we slim genoeg zijn om deze dingen werkelijkheid te laten worden maar is het nog te moeilijk om een ander te accepteren zoals hij is? Hoe kan het dat ‘houden van’ alleen mag als het om 2 verschillende geslachten gaat? Hoe kan het dat 2 zoenende vrouwen op de cover van een tijdschrift als geil wordt beschouwd, maar 2 zoenende mannen als een schande? Hoe kan het dat het tekenen van een hakenkruis normaler is dan het aanzicht van liefde tussen 2 mannen? Ik kan me geen antwoord bedenken op deze vragen, maar een ding weet ik wel. De mensheid is veel minder ontwikkeld dan we in eerste instantie denken.

Als ik denk aan hoe de wereld er over 100 jaar uitziet, hoop ik uiteraard op nog slimmere robots en nieuwe planeten die tegen die tijd ontdekt zullen zijn. Maar iets wat ik nog meer hoop, is dat we elkaar zullen accepteren en respecteren zoals we zijn. Ik hoop dat mijn kinderen geen verschil zullen zien tussen een hetero- of een homostel. Ik hoop dat mijn broertje over 10 jaar misschien al, in elke stad, staat of land op aarde zal kunnen trouwen met de man van wie hij houdt. Tot slot hoop ik dat de mensen die het nodig vonden om de poster van Suitsupply te vernielen, een gepaste straf zullen krijgen. Wie het in 2018 namelijk nog abnormaal vindt dat 2 mensen van welk geslacht dan ook van elkaar houden, heeft nog heel veel te leren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s