Mijn favoriete series op Netflix

Hello!

Ik schreef er al eens over op mijn oude blog; Netflix. In dat artikel schreef ik over de 6 fases van een verslaving aan series kijken op deze streamingdienst. Ik vind het heerlijk om een avondje door te brengen op de bank met een kopje thee en een goede serie. Ik ben nu alweer een aantal jaar abonnee dus ik kan wel zeggen dat ik al behoorlijk wat series verslonden heb. Toch vind ik het behoorlijk lastig om direct antwoord te geven als iemand vraagt wat mijn favoriete serie is, omdat het aanbod zo enorm is en ik er al zoveel gezien heb. Ondanks dat is het me gelukt om tot een top 5 te komen. Benieuwd? Lees verder!

lead_960

1. Black Mirror 

Black Mirror is een serie die laat zien hoe uitvindingen uit de toekomst botsen met menselijke gevoelens. Het is dan ook een echte sci-fi serie. Iedere aflevering is compleet anders en er zit niet echt een rode draad in. De eerste aflevering is meteen al een van de heftigste als je het mij vraagt, maar als je daar even doorheen bijt merk je al gauw dat het echt een hele goede serie is. Ik vind het zo bizar om te zien wat de mogelijke technologieën van de toekomst zijn. Black Mirror heeft me laten inzien dat alle mogelijkheden in technologie er op het eerste gezicht heel tof uit zien, maar dat wanneer het ook in de praktijk in werking wordt gesteld, het ineens veel minder tof is. Ook al is het een sci-fi serie, het is realistischer dan je denkt. Een van de afleveringen uit seizoen 4 gaat over robothonden die mensen aanvallen, iets wat nu nog heel ver weg lijkt. Toen ik een dag later een video op Youtube zag van een robot die in staat was om een salto te doen en zelf een deur open te maken, realiseerde ik me dat die toekomst helemaal niet zo ver weg is als het lijkt. Black Mirror is integrerend en zorgt voor echte mindfucks, maar het is echt de moeite waard om te kijken. Er zijn nu 4 seizoenen en in totaal 18 afleveringen van ongeveer een uur. Ik heb zojuist vernomen dat er een vijfde seizoen in de maak is, joeee!

the-100-season-3

2. The 100

We blijven nog even in het sci-fi thema, want de volgende serie die ik echt geweldig vind is The 100. Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze serie heb gezien, maar het nieuwe seizoen komt er bijna aan en ik kan niet wachten! The 100 gaat over een ruimtestation wat dreigt uit te sterven. Daarom worden er 100 jongeren terug naar de aarde gestuurd om te testen of de aarde weer bewoonbaar is na de nucleaire apocalyps 97 jaar geleden. Op aarde krijgen ze te maken met andere bewoners die op verschillende manieren leven. The 100 is de perfecte combinatie van sci-fi, romantiek en actie voor mij. Ik zit bij deze serie regelmatig met ingehouden adem te kijken en het is vaak voorgekomen dat ik tot diep in de nacht aan de buis gekluisterd zit. The 100 heeft 4 seizoenen en 58 afleveringen van ongeveer 40 minuten. Op 24 april aanstaande komt seizoen 5 uit in Amerika en ik hoop dat hij daarna heel snel te zien is in Nederland.

strangerthings

3. Stranger Things

Stranger Things zal voor veel mensen waarschijnlijk niet onbekend zijn, want deze serie is immens populair geworden in 2017. Hij kon uiteraard niet ontbreken in dit rijtje want wat was dit een goede serie! Voor de mensen die zich nu afvragen waar ik het in hemelsnaam over heb zal ik even een korte beschrijving geven. Het verhaal begint met de verdwijning van een jongen van 12. Zijn vrienden en familie besluiten om hem samen met de politie te gaan zoeken. Tijdens hun zoektocht komen ze er niet alleen achter dat de overheid een rol speelt in de verdwijning, maar leren ze ook het mysterieuze meisje Eleven kennen. Stranger Things speelt zich af in de jaren ’80 in het stadje Hawkins, Indiana. Normaal hou ik helemaal niet van series waarin mensen verdwijnen, maar Stranger Things is gewoon geniaal en zó de moeite waard om te kijken. Stranger Things heeft 2 seizoenen en 17 afleveringen van ongeveer 50 minuten. Er zijn wel plannen voor een derde seizoen maar die zal waarschijnlijk niet vóór 2019 op Netflix staan. Ik kijk er naar uit in ieder geval!

litHw97eFGMn6cMS6ruTBbY2HHn

4. Modern Family

Klaar met alle mysterieuze sci-fi series; nu is het tijd voor humor! Modern Family is zo’n heerlijke serie die je kunt kijken zonder veel na te hoeven denken en perfect voor als je een avondje lekker wilt lachen. Ik ben overduidelijk niet de enige die fan is van Modern Family, want ze zijn al bekroond met een Emmy en een Golden Globe award. Wat is dit nu precies voor een serie? Het verhaal gaat over 3 gezinnen die samen 1 grote familie vormen. De familie bestaat onder andere uit een homostel met een geadopteerd kindje, een alledaags gezin met 3 pubers en een oudere man met zijn jongere vrouw en hun 2 kinderen. De  serie speelt zich af in het heden, in een buurt in Los Angeles. Dit zorgt vooral voor hele herkenbare situaties, waar je heerlijk om kunt lachen. Ik herken mezelf vooral in Claire; de extreem perfectionistische control-freak. Modern Family heeft 8 seizoenen en 188 afleveringen die ongeveer 20 minuten duren. Voor iemand met een nogal korte concentratieboog is dit echt perfect! Zo kan zelfs ik meerdere afleveringen achter elkaar kijken, ideaal dus. Seizoen 9 en 10 staan ook op de planning, maar staan nog niet op Netflix. Als het goed is komt het negende seizoen eind 2018 eindelijk online, ik kan niet wachten!

Article-Lead-wide996829088107357image.related.articleLeadwide.729x410.ghhi8w.png1433504540038.jpg-620x349

5. Please Like Me

Tot slot een wat minder bekende serie; Please Like Me. Please Like Me gaat over Josh, een jongen die er achter is gekomen dat hij homoseksueel is. In Please Like Me volg je zijn ongemakkelijke en soms wat moeilijke leven. Alle taboes komen in deze series aan bod; homoseksualiteit, seks, drugs, alcohol, mentale stoornissen en zelfmoord. Het klinkt nu wat depressief als ik die dingen zo op een rijtje zet, maar dat valt allemaal best mee. Ik vind deze serie juist zo fijn omdat hij zo lekker wegkijkt; je hoeft niet veel moeite te doen om het te volgen en dat is gewoon ontspannend. Er komt ook veel humor aan bod en dat maakt het allemaal al een stuk luchtiger. Ik kan eigenlijk niet veel meer over deze serie vertellen, je moet het zelf maar gewoon eens kijken! Please Like Me heeft 4 seizoenen en 32 afleveringen van ongeveer 25 tot 30 minuten. Er komen (helaas) geen nieuwe seizoenen meer bij, hoewel dat van mij wel had gemogen. Oh ja, voor iedereen die deze serie gaat kijken, let even op de titels van de afleveringen! Daar krijg je toch spontaan honger van?

Naast deze 5 topseries ben ik een groot fan van heel veel andere Netflix Originals. The OA, Master of None, 3%, Love, Orange Is The New Black, Easy, Designated Survivor, The End Of The F***ing World en zo kan ik nog wel even doorgaan; allemaal series die ik verslonden heb en waar ik enorm enthousiast over ben. Die series zijn dan ook de reden dat ik het 100% waard vind om een abonnement bij Netflix te hebben in plaats van Videoland, HBO of Amazon Prime.

Welke serie(s) zijn jouw favoriet? Ik ben benieuwd!

Liefs, Elisa

Uitgelichte afbeelding van https://nl.pinterest.com/pin/716705728173339275/

 

Advertenties

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s