Study Talk: Minor-stress

Vandaag is het tijd voor Study Talk #2! Dat is niet zomaar, want morgen moet ik een belangrijke beslissing maken, die invloed zal hebben op het vervolg van mijn studie. Benieuwd waar ik het over heb? Lees verder…

Bij mijn opleiding CO-IEMES, krijg je de eerste twee jaar vooral veel theorielessen. Dit houdt in dat ik nu al anderhalf jaar bijna dagelijks bezig ben met het maken van opdrachten en leren voor tentamens. Vanaf het derde jaar gaat dit allemaal veranderen, want dan is het tijd voor de minor en stage. We mogen zelf kiezen in welke volgorde we dit willen doen, als het maar in jaar 3 wordt gedaan. Ik heb er bewust voor gekozen om eerst mijn minor te doen en daarna aan een stage te beginnen. De voornaamste redenen hiervoor zijn dat ik eerst nog wat extra kennis op wil doen en dat ik tijd krijg om mijn rijbewijs te halen, voordat mijn stage begint. Bij veel stages in deze branche is een rijbewijs vaak een vereiste dus daar wil ik goed op voorbereid zijn.

Toen ik die keuze had gemaakt, begon de zoektocht naar een geschikte minor. Ik reis nu iedere dag op en neer van Nijmegen naar Tilburg dus een minor dichtbij leek me voor een half jaar best prettig. Aangezien ik op 10 minuten fietsafstand van de HAN woon, leek me dit een ideale oplossing. De minor die me het meest aansprak op de HAN was Theatermanagement. Helaas kwam ik er al snel achter dat deze minor niet meer gegeven werd, tot mijn grote teleurstelling. Daarna scrollde ik urenlang door de lijst om een andere minor op de HAN te vinden. Toch was het het allemaal nét niet. Bij veel minors moest je je stage al behaald hebben, maar dat was in mijn geval niet het feit omdat ik die pas later wilde volgen. Ik kon er natuurlijk voor kiezen om dan eerst die stage te doen en daarna een minor bij de HAN, maar dat was niet de moeite waard voor mij. Geen HAN dus, maar wat dan wel?

Ik besloot om mijn grenzen te verbreden en verder te kijken. Avans, HvA, Saxion of gewoon naar Fontys? In veel gevallen vond ik de reistijd gewoon té lang en op kamers gaan in een andere stad is al helemaal geen optie. Ook was er geen minor die er voor mij echt uitsprong. Ik had het eigenlijk al een beetje opgegeven en begon langzamerhand toch weer naar de HAN te neigen; dan maar een minor die niet zo leuk, maar wel dichtbij is. Echt enthousiast was ik niet, maar het was niet anders.

Totdat ik de Hogeschool Utrecht tegenkwam. De afstand van Nijmegen naar Utrecht is best goed te doen; een rechtstreekse trein en dan ook nog eens in een van mijn favoriete steden in Nederland! Ook de minors zagen er goed uit en de keuze was enorm. Dat maakte het er niet makkelijker op. Ik had nu een lijstje van minors waar ik enthousiast over was, maar ik mocht er natuurlijk maar 1 kiezen. Journalistiek, Media Psychology, Event Crowd Management; allemaal dingen die me leuk en interessant leken. Toch waren er 2 die er voor mij uitsprongen. De eerste is Theater Maken, een minor waarbij je zelf aan de slag gaat met het maken van een eigen korte productie. Tijdens deze minor leer je alle kneepjes van theater, iets wat in mijn oren heel goed klinkt! De tweede minor die er voor mij uitsprong was E-marketing en Social Media. Op mijn eigen opleiding volg ik nu het vak Online Marketing en dat vind ik echt heel tof. Waarom zou ik daar dan niet in verder gaan? De kennis die ik daar op doe komt dan niet alleen heel handig van pas in het werkveld later, maar ook bij mijn eigen website en kanalen. Het liefst ging ik beide minors volgen maar dat zit er helaas niet in.

Na lang nadenken heb ik een keuze gemaakt. Ik ga voor de minor E-marketing en Social Media. Ik besteed zoveel tijd op social media en ik vind het echt fascinerend wat voor een invloed dit heeft op de samenleving. Social influencers spelen een steeds grotere rol in marketing en dat vind ik ook echt heel interessant. Ik denk dat ik later nog veel ga hebben aan de kennis die ik bij deze minor op ga doen en dat vind ik het meer dan waard. Ook de afstand van en naar Utrecht is goed te doen, zelfs beter dan Tilburg! Ik vind Utrecht gewoon een heerlijke stad en ik kan niet wachten om daar straks een half jaar naar school te gaan. Het liefst begon ik morgen al, maar ik zal toch nog even moeten wachten tot september!

minorkeuze

Welke minor volg jij/heb jij gevolgd? Ik ben heel nieuwsgierig! Laat het weten in de reacties hieronder.

Liefs, Elisa

Advertenties

One Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s