Pasen 2018

Afgelopen weekend was het zoals jullie allemaal wel weten Pasen. Ik vier dit al van jongs af aan en ik vind het zo’n relaxte feestdag. Vroeger maakten mijn ouders dan een heerlijk paasontbijt klaar en gingen we weleens naar de kerk om een Palmpasenstok te maken. Nu is het gewoon een lekker lang weekend met familie en lekker eten; zó fijn! In dit artikel neem ik jullie mee in mijn Paasweekend van 2018.

Zaterdag 30 maart

Mijn Pasen begon dit jaar wat vroeger dan normaal. Op zaterdag bracht ik de dag door met mijn schoonfamilie, ter ere van de verjaardag van mijn schoonmoeder en familiebezoek uit Zwitserland. De ochtend begon behoorlijk stressvol.. Toen ik ’s ochtends onder de douche stond bedacht ik me ineens dat ik niks leuks had om aan te trekken, omdat alles te groot, te winters of te zomers is. Ik ben meteen naar de stad gefietst om nog een outfit te kopen, omdat ik toch wel lichtelijk in paniek raakte. Ik was bang dat ik niks ging vinden, want als ik ga shoppen met een doel en tijdsdruk lukt het me bijna nooit. Toch had ik bij The Sting al snel een paperbag skirt te pakken die ik echt heel tof vond. Nu had ik alleen nog een nieuwe panty en een leuk shirtje nodig. Ik ben bij H&M, Primark en JDY geweest maar ik kon nergens iets vinden, behalve de panty. Gelukkig vond ik bij de Only meteen 2 hele leuke shirts! Ik heb volgens mij nog nooit zo snel een complete outfit gevonden dus mijn missie was meer dan geslaagd!

Vervolgens racete ik naar huis, want ik wilde absoluut niet dat we te laat zouden komen. Eenmaal aangekomen bij mijn schoonmoeder hielpen we mee met de voorbereiding van  de hapjes. Rond 15:00 uur kwam de familie uit Zwitserland. Ik was stiekem best wel zenuwachtig, omdat mijn Frans nou niet echt geweldig is en ik toch wel graag een goede eerste indruk wilde geven. Toen de kop er eenmaal af was gingen de zenuwen ook wel snel weg en voelde ik me al snel weer op m’n gemak. We hebben met z’n allen heerlijk genoten van alle hapjes. Er was paprikasoep, quiche, bittergarnituur, kaas , worst, toastjes met verschillende dips, gevulde eieren, zalmrolletjes, een brood uit de oven met roomkaas, ham en ananas en natuurlijk een appeltaart; aan alles was gedacht. Het was heel leuk om lekker bij te kletsen met z’n allen en de familie uit Zwitserland beter te leren kennen, ondanks de taalbarrière. We kregen als cadeautje ook nog allemaal chocoladepaashazen en bonbons mee van echte Zwitserse chocolade, zo lief! We maakten ook nog onderstaande foto met z’n allen, als aandenken aan deze middag. Ik vind hem echt leuk geworden!

pasen14.jpeg

Zondag 1 april: Eerste Paasdag

Voor eerste Paasdag had Luc een verrassing voor me in petto. Het enige wat ik wist was dat we ergens gingen eten en dat ik om 10:45 uur klaar moest zijn. Ik vind het hartstikke leuk om verrassingen te krijgen, maar ik vind het ook wel erg fijn om de controle te hebben dus ik was enorm nieuwsgierig. Toen we op de fiets zaten en ik door had in welke richting we gingen viel eindelijk het kwartje. We gingen brunchen bij Tati, een schattig vega(n) restaurantje. We fietsen hier wekelijks langs als we de boodschappen halen en ik had al meerdere keren gezegd dat ik daar ooit naartoe wilde, maar het kwam er eigenlijk nooit van. Luc had dat dus goed onthouden haha! Het restaurantje was klein en heel vrolijk ingericht, met kleurrijke muren, meubels en andere details.

Je kon kiezen tussen een vega of een vegan paasbrunch. Wij gingen voor de vegetarische versie. Om te beginnen namen we een kopje koffie en mochten we een keuze maken tussen de verschillende sapjes. Ik ging voor een verse jus d’orange en Luc koos de Tropical Tina, met allemaal tropisch fruit erin. Vervolgens kwam er een grote etagère op tafel met allerlei verschillende soorten broodjes erop. Er lagen broodjes met hummus en gegrilde groenten, broodjes met scrambled egg en broodjes met huttenkäse, avocado en een gekookt eitje. Daarnaast kregen we (zelfgemaakt?) paasbrood met roomboter, carrotcake en Chaispiced cheesecake. Normaal ben ik echt geen fan van cheesecake, maar dit was echt heerlijk! We zaten daarna ook goed vol en sloten de brunch af met een kopje thee. Wat ik er ook echt even bij moet vermelden, is dat we de bediening echt top vonden. Het meisje wat ons hielp was lekker vrolijk en zorgde er echt voor dat alles naar wens was. Iedereen was heel vriendelijk en netjes, dus dat was echt een groot pluspunt!

pasen9

Toen we daarna thuiskwamen heb ik wat artikelen geschreven voor Berryblogs en zelfs geleerd voor mijn herkansingen, want dat moet ook gebeuren. Om deze eerste Paasdag helemaal af te maken hebben we ’s avonds op de bank een filmpje gekeken onder het genot van pizza. Wat een fijne manier om de dag af te sluiten!

Maandag 2 april: Tweede Paasdag

Tweede Paasdag bracht ik samen met mijn familie door. We hadden gereserveerd bij Brownies en Downies in Wijchen voor een heerlijk paasontbijt. We hadden al om 9:45 uur afgesproken in Wijchen, dus uitslapen zat er helaas niet in. Toen we eenmaal zaten werden we op onze wenken bediend door de lieve serveersters. We kregen een kopje koffie/thee en een glas verse jus d’orange. Het ontbijt zelf bestond uit een snee brood, een croissantje, een plak suikerbrood en een klein broodje met sesamzaadjes. Daarnaast kregen we een gevuld eitje, een bakje met scrambled eggs en zelfgemaakte eiersalade. Er lag ook een plakje kaas, ham en rookvlees op ons bord. Tot slot stond er een potje jam, een bakje roomboter en een kleine mason jar met daarin Griekse yoghurt, met cruesli en een soort prutje van perzik. Dat laatste heb ik aan opa afgestaan omdat ik daar echt geen fan van ben, maar de rest was heerlijk en ik heb meer dan genoeg gegeten.

pasen4

Het was fijn om ook met mijn familie even samen te zijn en bij te kletsen over van alles en nog wat. Natuurlijk hebben we ook de nodige foto’s gemaakt, die hieronder te zien zijn!

Na het ontbijt moest ik gauw weer terug naar Nijmegen want er moest ook gewerkt worden op tweede Paasdag. Het was enorm druk in de stad dus tijd om stil te staan was er niet! Dat vind ik zelf wel fijn, want ik haat het om niks te doen tijdens werktijd. Ik ben het liefst de hele tijd bezig. Toen ik thuiskwam was Luc al bezig met de voorbereidingen van het avondeten, want we wilden dit lange weekend toch wel een beetje feestelijk afsluiten. Op het menu stond kip met pesto en mozzarella, aardappelpartjes met rozemarijn en zeezout en wortels met wat rozemarijn en tijm, allemaal uit de oven. Het was enorm lekker en voor herhaling vatbaar!

pasen6

Ik heb een heerlijke Pasen gehad en vond het heel fijn om het samen met (schoon)familie door te brengen! Ik geniet echt van zulke lange weekenden waarin je niets hoeft en iedereen vrij is. Ik verheug me nu ook echt op de zomervakantie, die kan niet snel genoeg beginnen als je het mij vraagt!

Wat heb jij gedaan met Pasen? Laat het me weten!

Liefs, Elisa

Advertenties

One Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s