IAM2Expo

Volgende week donderdag is het zover; de IAM2Expo! Dan zal ik mijn eigen concept, Childhood Dreams, presenteren op een expositie. Op de IAM2Expo, georganiseerd door Fontys, krijgen familie, vrienden, geïnteresseerden maar vooral ook bedrijven de kans om toekomstige stagiaires te ontmoeten. In dit artikel zal ik meer vertellen over de IAM2Expo en mijn concept.

Een groot deel van mijn opleiding bestaat uit het ontwikkelen van concepten en het visualiseren daarvan. In jaar 2 krijgen we dan ook niet voor niets het vak Visuals & Concepts. Het eerste semester bestond vooral uit het ontwikkelen van mijn eigen concept. Dit deed ik door het maken van opdrachten in een dummy.  Tijdens dit proces ben ik vooral veel te weten gekomen over mezelf. Al mijn research, bevindingen en andere essentiële informatie heb ik toen samengevat in een conceptboek.

MOODBOARDDEFINITIEF.png

In het tweede semester heb ik me gericht op het visualiseren van mijn concept met als belangrijkste vraag; hoe presenteer ik mijn concept op 1 vierkante meter? Op de IAM2Expo krijgt iedere student namelijk 1 vierkante meter om zijn/haar concept op te presenteren. Er moet een volledige huisstijl ontwikkeld worden en er komt zelfs wat knutselwerk bij kijken. Dit is nogal een opgave, omdat het behoorlijk wat tijd in beslag neemt en al het andere schoolwerk ook niet vergeten mag worden. De tijd begint nu toch wel behoorlijk te dringen en de spanning neemt ook toe. Ondanks al het werk en de stress die erbij komt kijken heb ik er enorm veel zin in en kan ik niet wachten om mijn concept aan publiek te laten zien!

Designmap.png

Als voorproefje op volgende week zal ik hier al kort even wat over mijn concept vertellen, omdat ik begrijp dat jullie nu misschien wel nieuwsgierig zijn geworden.

LOGO 3 AF

Childhood Dreams: Be who you wanted to be when you were younger. Dat is de naam en de oneliner van mijn eigen concept. Ik streef ernaar dat iedereen, jong en oud, hun kinderdroom probeert te verwezenlijken. Ieder kind weet wat hij/zij wilt worden als hij groot is, maar bijna niemand krijgt het voor elkaar om deze droom echt na te leven. Daar is doorzettingsvermogen, geluk en geloven in de droom voor nodig.

Childhood Dreams is vooral gebaseerd op mijn eigen toekomstdroom. Het is mijn droom om “als ik later groot ben”, met talentvolle kinderen te werken en te zorgen dat zij met mijn steun en begeleiding hun droom kunnen verwezenlijken. Ik kijk juist zo graag naar programma’s als The Voice Kids of Kinderen voor Kinderen omdat ik het zo inspirerend vind hoe talentvol en ambitieus kinderen al kunnen zijn op zo’n jonge leeftijd. Ik vind het dan ook zo zonde om te zien dat de meerderheid van deze kinderen later niks meer met hun talent en droom doet. Sterker nog, als je kijkt naar de eerste winnaars van The Voice Kids, zie je dat ze nog voor hun achtiende verjaardag al met een depressie of eetstoornis kampen. Ik vind dat dat anders moet en kan.

Mijn concept is niet alleen op kinderen gericht. Het is ook gericht op alle volwassenen die een hoop verborgen talenten en dromen hebben maar het niet durven te uiten of hardop durven te zeggen. Met Childhood Dreams wil ik iedereen overtuigen om op zoek te gaan naar die talenten en dromen en te zorgen dat ze uitkomen.

Ik kan er nog uren over vertellen, maar dat ga ik nu niet doen. Als je toch nog geen genoeg kunt krijgen van mijn concept en alles eromheen, blader dan gerust even door mijn conceptboek door HIER te klikken. Op deze website zal ik alle updates posten omtrent de IAM2Expo en mijn concept.  Ik hoor heel graag wat jullie ervan vinden!

Als je meer te weten wilt komen over Childhood Dreams en alle andere concepten die door mijn medestudenten zijn gemaakt, nodig ik je van harte uit om een bezoekje te brengen aan de IAM2Expo op donderdag 19 april vanaf 18:00 uur in de Wagenmakerij te Tilburg. Naast de expositie zijn er ook verschillende projecten te zien van andere opleidingen binnen Fontys ACI, worden er lezingen gegeven en is er de mogelijkheid om wat te drinken of een hapje te eten. Voor meer informatie en (gratis) tickets, klik dan op deze link. Ik zou het in ieder geval heel leuk vinden als er zoveel mogelijk mensen komen! Als je een bedrijf hebt/kent binnen de creatieve industrie die op zoek is naar stagiaires dan is deze avond zeker de moeite waard. Wie weet vind jij hier wel de stagiaire van je dromen! Uiteraard laat ik jullie achteraf ook op Berryblogs zien, hoe mijn vierkante meter eruit zag. Hou de site dus goed in de gaten de komende weken.

Liefs, Elisa

Advertenties

One Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s