Top 5: Citytrips in Europa

De meivakantie komt steeds dichterbij en dat is natuurlijk dé perfecte tijd om een stedentrip te maken. Mijn meivakantie duurt meestal maar een week, dus een reis naar een ver land zit er dan niet in, maar in Europa is ook zoveel moois te zien. Er zijn nog genoeg steden die ik graag zou willen bezoeken en die heb ik hier voor jullie op een rijtje gezet. Misschien zit er wel iets tussen voor jou, dus lees snel verder!

1. Venetië

Een van de populairste bestemmingen in Italië is Venetië. De stad ligt in het noordoosten van Italië en staat bekend om de vele kanalen en de beroemde gondels. Je kunt er een bezoekje brengen aan het San Marcoplein, de Canal Grande of het Dogepaleis. Iets wat ik ook echt zou willen doen als ik in Venetië zou zijn, is een rondvaart maken op een gondel. Dat moet je ooit eens gedaan hebben toch? Hoewel ik er nog nooit geweest ben, spreekt Italië me steeds meer aan. Er zijn nog veel meer plekken in Italië die ik zou willen bezoeken, zoals Rome, Milaan en Pisa, maar voor nu staat Venetië toch wel bovenaan!

2. Boedapest

Boedapest is zoals jullie vast wel weten, de hoofdstad van Hongarije. Als je een aantal jaar geleden tegen me had gezegd dat een citytrip naar Boedapest nu op mijn bucketlist zou staan, had ik je waarschijnlijk niet geloofd. Toch kiezen steeds meer mensen voor deze stad en ik begrijp ook steeds beter waarom. Boedapest bestaat uit 2 delen: de Boeda en de Pest. Ik vond dit eerlijk gezegd best grappig toen ik dit voor de eerste keer las, maar opeens werd het ook heel duidelijk waar de naam vandaan komt! De Boeda is de heuvelzijde en de Pest is het bruisende deel van de stad. De rivier de Donau stroomt door  Boedapest en dat levert mooie plaatjes op. Zo ligt het enorme parlementsgebouw, de Orszaghaz, langs deze rivier. Andere dingen die mij aanspreken zijn de thermale baden, de winkelstraten, maar ook de Joodse cultuur die Boedapest te bieden heeft. Hier staat namelijk de grootste synagoge van Europa en is er een grote Joodse wijk waar veel koosjere winkeltjes en cafeetjes te vinden zijn. Over het eten en drinken gesproken, dat is in Boedapest erg goedkoop. Voor studenten en alle andere mensen die hun citytrip graag budgetvriendelijk willen houden, is dit dus een goede optie!

3. Stockholm

Zweden: het land van Pippi Langkous, ABBA en mijn geliefde IKEA. Wat zou ik graag naar dit bijzondere land toe willen! Stockholm kon dan ook zeker niet ontbreken in dit lijstje. Deze stad is gebouwd op 14 eilanden en heeft een fijne balans tussen oud en nieuw. In Gamla Stan oftewel de Oude Stad, vind je het Stockholm van vroeger. Smalle straatjes, historische gebouwen en de Stortorget; het oude marktplein. Toch is dat niet de kant van Stockholm die mij het meest aanspreekt. In de wijk Södermalm, vind je namelijk de hippe winkeltjes en restaurantjes waar ik zo dol op ben. Ik vind het minimalistische karakter van Zweden echt geweldig en ik denk dat ik in deze wijk zeker aan mijn trekken zou komen! Helaas is Stockholm niet zo goedkoop waardoor ik nog niet de kans heb gehad om een bezoekje te brengen aan deze stad. Ik weet wel dat ik na mijn studie zeker een reisje ga boeken om al het moois van Stockholm eindelijk eens zelf te kunnen beleven!

4. Lissabon

Nog zo’n stad die me eerst niet zoveel deed, maar nu toch steeds meer mijn aandacht trekt. Aan de Atlantische kust ligt Lissabon, de hoofdstad van Portugal. Een historische stad waar de gemiddelde temperaturen boven de 20 graden liggen, het hele jaar door. Als je van surfen houdt ben je bij Carcavelos Beach aan het juiste adres. Als dit nou niet helemaal je ding is, kun je bijvoorbeeld vanaf Castelo de Sāo Jorge over de hele stad kijken of de beroemde tramlijn 28 nemen om zo al het moois van de stad te zien. Iets wat ik persoonlijk erg interessant vind, is het Monument der Ontdekkingen. Op dit monument zijn standbeelden te zien van personen die een belangrijke rol speelden in de tijd van ontdekkingsreizen. Ik vond dit vroeger bij geschiedenis altijd een van de leukste onderwerpen dus ik zou zeker een bezoekje brengen aan dit monument. Verder moet je in Lissabon ook echt een Pastéis de Nata proeven. Dit zijn traditionele Portugese roomgebakjes die verkocht worden bij een pastelaria. Sounds good to me!

5. Reykjavik

Ik sluit dit lijstje af met de hoofdstad van IJsland: Reykjavik. Dit is de meest noordelijke hoofdstad ter wereld, maar toch vallen de temperaturen best wel mee. Op de koudste nachten daalt de temperatuur vaak niet verder dan -3 graden. Dat is goed te doen toch? Reykjavik kun je herkennen aan alle vrolijk gekleurde huisjes, I love it! Er zijn veel musea en belangrijke gebouwen, waaronder de Hallgrímskirkja; de grootste kerk van IJsland. Als je meer van winkelen en uitgaan houdt moet je in de Laugavegur zijn, een straat met allemaal café’s, restaurants en leuke winkeltjes. Ook op culinair gebied zou ik mijn hart kunnen ophalen in Reykjavik. Omdat het natuurlijk een eiland is, is er vis in overvloed. Laat ik daar nou net heel erg van houden! Als je even weg wilt uit de stad, kun je 39 km verderop een bezoekje brengen aan de bekende Blue Lagoon. Dit is een geothermisch verwarmde spa, wat zich midden in een lavaveld bevindt. Door de prachtige blauwe kleur van het en de rook die erboven hangt ziet het er heel magisch uit. Aan een verblijf in IJsland hangt ook een flink prijskaartje, dus deze reis zal ik voorlopig nog even uitstellen, maar ik hoop echt dat ik hier in de toekomst een keer naartoe kan!

Zo, dat waren de 5 Europese citytrips die op mijn bucketlist staan. Natuurlijk vind ik Londen, Parijs en Barcelona ook hele fijne plekken, maar ik denk dat het écht de moeite waard is om eens verder te kijken dan deze metropolen en juist een keer voor iets anders te kiezen. Als je op zoek gaat naar een leuke citytrip, pak dan zeker nog eens dit artikel erbij!

Welke Europese citytrips staan er op jouw bucketlist?

Liefs, Elisa

 

Advertenties

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s