Favorieten: April

Het voelt alsof het gisteren was dat ik mijn favorieten van maart op een rijtje zette, maar dat is toch alweer een maand geleden. April was een rare maand waarin ik zowel mijn winterjas als zomerjurkjes heb gedragen. Gelukkig heb ik nu echt afscheid kunnen nemen van mijn winterjas en hoop ik die pas in oktober weer uit het stof te kunnen halen. De maand begon met een Paasweekend vol gezelligheid. Daarna moest ik een belangrijke keuze maken die invloed heeft op het vervolg van mijn studie, waar je hier alles over kunt lezen. Verder heb ik vooral heel veel geleerd voor mijn tentamenweek, die ik gelukkig gehaald heb op 1 toets na (bedrijfseconomie is zó niet mijn ding), maar ik kijk er met een tevreden gevoel op terug. Op 19 april presenteerde ik mijn concept op de IAM2Expo, waar ik gelukkig ook een voldoende voor heb binnengesleept. Verder heb ik mijn eerste rijles en een sollicitatiegesprek bij Talpa gehad, ben ik in totaal 10 kilo afgevallen en heb ik eindelijk mijn propedeuse in ontvangst mogen nemen. Allemaal dingen waar ik blij en trots op ben, dus die deel ik graag met jullie! Ik dwaal af, terug naar mijn favorieten van april, want daar komen jullie natuurlijk voor. Ik heb weer een aantal leuke dingen (her)ontdekt die ik veel gebruikt heb de afgelopen maand en dolgraag met jullie wil delen, dus laat ik maar beginnen!

Skincare: Nivea MicellAIR Skin Breathe

april1

Je kent het vast wel: thuiskomen na een lange werk- of schooldag en dan totaal geen zin hebben om ook nog eens de make-up van je gezicht te moeten halen. Uit luiheid ga je dan maar slapen met een dikke laag viezigheid op je gezicht en word je de ochtend erna wakker met een ontstoken oog en puistjes. Dit gebeurde mij regelmatig, dus ik besloot een tijd geleden om maatregelen te nemen en elke ochtend en avond even mijn gezicht te reinigen met een watje met micellair reinigingswater. Dit deed ik altijd met het reinigingswater van Garnier Skin Active met arganolie erin, maar ik merkte dat die een dikke olielaag achterliet op mijn huid wat toch weer voor puistjes zorgde. Omdat ik altijd opensta voor nieuwe producten besloot ik om dit micellair reinigingswater van Nivea eens te testen. Het feit dat deze bij mijn favorieten van april staat zegt genoeg: ik ben enthousiast! Door de zuurstofboost voelt mijn gezicht achteraf lekker fris, in tegenstelling tot die van Garnier. Ik moet wel iets meer moeite doen om mascara en eyeliner van mijn ogen te halen met het reinigingswater van Nivea, maar dat stoort me niet enorm. Ik ben fan en voor €4,49 is het zeker eens de moeite waard om te proberen!

Fashion: Paperbag skirt + graphic tees 

april6

Voordat ik begin wil ik eerst even mijn excuses aanbieden voor de kreukels die in de kleding zitten… Niet heel gek, aangezien de strijkbout en het strijkijzer die we ooit gekocht hebben nog steeds in het plastic zitten na bijna een jaar, oeps! Wie komt me een snelcursus geven? Anyway, zoals jullie hier al hebben kunnen lezen had ik last van kledingstress, maar gelukkig scoorde ik (binnen een uur!) een complete outfit bij The Sting en Only. Laat ik beginnen met het rokje, oftewel de ‘Paperbag Suedine Skirt’ van The Sting. Deze vond ik al vrij snel, omdat het gewoon liefde op het eerst gezicht was. Een aantal soortgelijke artikelen had ik ook in mijn wishlist staan dus ik was enorm blij dat ik deze zo snel vond. Missie 2: bijpassende t-shirts! Ik ben volgens mij zo’n 8 winkels afgegaan voordat ik iets leuks gevonden had. Nergens was iets te vinden wat ik écht leuk vond. De nood was hoog, want na een grote opruimbeurt van mijn kledingkast bleek dat er nog maar 2 shirts waren die pasten en die zaten toevallig net in de was. De laatste winkel die ik probeerde was de Only. Eigenlijk zie ik daar altijd wel leuke dingen, maar ik was helemaal vergeten om ook daar langs te gaan. Deze 2 shirts vielen door de felle kleuren en teksten meteen op, dus die moesten gepast worden. In het pashokje bleek dat ze allebei als gegoten zaten en ik had geen tijd (en zin) om te kiezen, dus ze gingen allebei mee. Ik draag de shirts en het rokje met veel plezier, dus ik ben erg blij met mijn aankopen! Fun fact, het rokje en het paarse shirt heb ik in maat S gekocht en het gele shirt is zelfs een XS. Misschien voor jullie niet heel belangrijk, maar voor mij een enorme overwinning. Dan merk je ineens dat die 10 kilo niet alleen maar een getal op de weegschaal is en dat voelt lekker! Wil jij dezelfde items scoren? Klik hier voor de rok, hier voor het paarse shirt en hier voor het gele shirt. Twinning is winning!

Music: Jamai – Bodem Van Mijn Glas

In 2003 won Jamai Idols met zijn hit ‘Step Right Up’. Het voelt als gisteren dat ik als 5-jarige fan zijn single kocht bij de Free Record Shop en die afspeelde in mijn radio/cd-speler, terwijl ik door mijn knalroze kamer danste. Lekker nostalgisch! Nu 15 jaar later is Jamai terug met dit nieuwe nummer. Eerst was ik wat sceptisch, want het kon vast niet zo goed worden als die hit uit 2003. Niets is minder waar, want de 5-jarige fangirl is weer helemaal terug. Ik vind het een heerlijk liedje en hij is perfect om mee te blèren als je even alleen thuis bent of in de auto zit. Je zult hem niet meer als plaatje kunnen kopen bij de Free Record Shop aangezien die alweer een paar jaar failliet is. Ook zijn de radio/cd-spelers vervangen door tablets, telefoons en laptops. Desondanks draai ik dit nummer zeer regelmatig, maar nu wel op Spotify of Youtube, anno 2018.

Gadgets: Fujifilm Instax Mini 8 + mini fotoalbum

april5-e1525019666740.jpeg

Voor de IAM2Expo moest ik mijn polaroidcamera ergens onder het stof vandaan halen en nieuwe rolletjes kopen. Die dingen kosten een godsvermogen, maar ik wilde niet het risico lopen dat ik te weinig foto’s zou hebben, dus besloot ik maar om 3 doosjes in te slaan, 60 foto’s dus. Achteraf was dat niet echt nodig geweest, aangezien ik er maar 10 nodig had op de IAM2Expo. Toch heb ik helemaal geen spijt van mijn aankoop, omdat ik nu eindelijk mijn polaroidcamera weer gebruik. Het is zo leuk om op willekeurige momenten mijn camera erbij te pakken en ergens een foto van te maken die er dan meteen uitkomt. De foto’s zijn vaak niet helemaal perfect, maar wel lekker spontaan en daar houd ik van! Ik vind het soms nog wel een dingetje om ineens die grote, lompe camera tevoorschijn te toveren, omdat dat vaak vreemde blikken van voorbijgangers oplevert. Toch probeer ik me steeds meer over dat ongemakkelijke gevoel heen te zetten en me daar zo min mogelijk van aan te trekken, want het is gewoon hartstikke leuk om polaroidfoto’s te maken en te hebben!

Al die tastbare herinneringen moeten wel ergens veilig worden bewaard en dat doe ik in het mini fotoalbum. Ik heb deze een aantal jaar geleden gekregen van vriendinnen voor mijn verjaardag en ik vind hem ideaal om mee te nemen. Zo kan ik de foto’s die ik dan net gemaakt heb meteen wegstoppen en mooi houden. Het enige nadeel eraan vind ik dat de hoesjes net iets te breed zijn, waardoor de foto’s er soms nog wel eens uit willen vallen. Ooit zou ik een ouderwets fotoboek willen maken met alle polaroidfoto’s erin geplakt, zodat ik die er eens bij kan pakken en er doorheen kan bladeren. Dit kleine album is dan nog steeds perfect om mee te nemen en de nieuwste foto’s in te doen. Ik heb mijn polaroidcamera 2 jaar geleden bij de Kruidvat gekocht, maar die verkopen ze daar niet meer. Nu kun je het beste bij de Hema terecht voor de camera en alle accessoires. Ze verkopen onder andere de Fujifilm Instax Selfie Camera Mini 9, in wel 5 verschillende kleuren! Het mini fotoalbum wordt niet meer in deze print verkocht, maar wel in allerlei andere kleuren, zoals deze. Die matcht dan weer perfect met het holografische cameratasje die ook op de foto’s te zien is. Als je nog een voorraad wilt hebben aan fotorolletjes zou ik snel zijn, want die zijn op het moment in de aanbieding (2+1 gratis!) bij de Hema.

Food: Koolvis met champignonrisotto 

risotto4

Ik heb weer een heerlijk recept ontdekt en dat is koolvis met champignonrisotto. Dit is nou echt iets wat we bijna wekelijks eten, omdat het zo lekker, makkelijk, gezond en goedkoop is. Klinkt goed toch? De vis doen we in de oven met wat olie, dille, zout en peper. De risotto wordt gemaakt met champignons, een uitje, Italiaanse kruiden en bouillon. Het is belangrijk dat je de risotto regelmatig roert, maar verder doen de oven en het fornuis de rest. Het enige nadeel is de wat lange bereidingstijd maar dat is wat mij betreft niet zo erg, het is tenslotte geen MacDonalds. Op het moment dat ik dit schrijf staat er ook een volle pan met risotto op het fornuis, dus als dit artikel klaar is kan ik meteen aanvallen!

Website/app: Pinterest

Schermafbeelding 2018-04-29 om 18.57.10.png

We eindigen deze maand met mijn favoriete website op het moment: Pinterest! Ik heb soms van die fases dat ik niks van Pinterest moet hebben, maar soms kan ik niet stoppen met pinnen. Ik vind het echt ontspannend en verslavend om door alle inspirerende plaatjes te scrollen en die op te slaan in verschillende borden en secties op mijn pagina. Ik heb laatst mijn oude account verwijderd zodat ik weer met een schone lei kon beginnen. Ik heb nu alweer meer dan 19 borden en nog veel meer pins. Het liefst ga ik op zoek naar mooie plekken waar ik naartoe wil reizen, lekker eten, toffe outfits en leuke huizen. Het leukste van Pinterest vind ik dat iemands profiel meteen al heel veel zegt over die persoon. Je ziet meteen waar zijn/haar interesses liggen. Als je nog geen Pinterest hebt raad ik je zeker aan om ermee te beginnen en als je al wel op Pinterest zit zou ik het superleuk vinden als je me zou volgen, door hier te klikken!

Dat was het dan voor april! Op dit moment heb ik lekker meivakantie, dus nog even tijd om me voor te bereiden op de laatste periode van dit schooljaar. In mei zal ik vooral veel moeten studeren, maar niet voor lang, want zonder herkansingen heb ik op 15 juni al zomervakantie! Echt iets om naar uit te kijken, maar voordat het zover is moet ik nog wel even knallen. Ook krijg ik te horen of ik ben aangenomen bij mijn minor en bij Talpa, té spannend. Uiteraard houd ik jullie op de hoogte! Verder ben ik op 19 mei alweer 2 jaar samen met Luc en hoop ik deze maand de 55 kilo op de weegschaal te zien, wat zou betekenen dat ik (opnieuw) gaatjes mag laten schieten in mijn oren, als cadeautje voor mezelf. Natuurlijk heb ik ook weer allemaal nieuwe artikelen voor jullie klaarstaan, dus vergeet niet om Berryblogs te volgen zodat je niets hoeft te missen!

Wat waren jouw favorieten van April?

Liefs, Elisa

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s