Afvallen: -10 kg update

Een tijdje geleden deelde ik mijn afvalverhaal met jullie. Als ik de statistieken moet geloven is dit een van de meest gelezen artikelen op Berryblogs, dus het leek me tijd voor een update. Hoe gaat het nu, bijna 2 maanden later, met afvallen? Wat is er veranderd en waar loop ik tegenaan? Je leest het hieronder!

Voordat ik jullie ga bijpraten, eerst even de (nieuwe!) cijfers op een rijtje.

1 januari 2018: 69,2 kg

10 mei 2018: 58,8 kg

In totaal afgevallen: 10,4 kg

Mijn streefgewicht: 50,0 kg

Nog te gaan: 8,8 kg

Zoals jullie kunnen zien ben ik dus de magische grens van -10,0 kg gepasseerd. Ook heb ik de 60-tallen (voorgoed) gedag gezegd en staat er weer een 5 op de weegschaal. Ik ben er enorm blij mee en wil nooit meer terug naar waar ik vandaan kwam, maar er is wel het een en ander veranderd sinds de vorige keer dat ik jullie vertelde over het afvallen…

Zoals ik al eerder vertelde had ik tussendoelen voor mezelf opgesteld. Toen ik op 15 maart 61,9 kg woog, was de grens van de 60- naar 50-tallen binnen handbereik en kon ik niet wachten tot ik de -10 kg had aangetikt. Het ging allemaal zo makkelijk, zolang ik maar de punten telde. Toen ik die tussendoelen bereikt had, was ik natuurlijk helemaal in de gloria en vond ik dat dat gevierd moest worden.  Het zou eigenlijk bij een avondje sushi blijven, maar het liep een beetje uit de hand en dat resulteerde in 2 weken ongezond (vr)eten. Ik telde bijna geen punten meer en als ik dat wel deed, deed ik dat op zo’n manier dat ik mezelf saboteerde. Ik kan niet eens zeggen dat ik echt van alles heb genoten, want op een gegeven moment ging het meer om kwantiteit dan om kwaliteit. Mijn lichaam protesteerde en mijn energielevel daalde weer tot een dieptepunt. Mijn tussendoelen waren bereikt, maar het uiteindelijke doel was vergeten. Ik was enorm aan het jojo’en en er was weinig vooruitgang. Vorige week woensdag was het klaar. Klaar met ongezond en veel eten en klaar met saboteren.

Nu zijn we een week verder en ik kan zeggen dat ik het heerlijk vind om weer alles wat ik eet te tellen en gezonde keuzes te maken. Zeker nu de temperaturen stijgen en de jurkjes/rokjes/shorts weer uit de kast komen, word ik vaak genoeg herinnerd aan dat einddoel. Mijn energielevel is weer op peil en ik voel me weer comfortabel in mijn eigen lichaam. Mijn kledingmaat is sinds de start op 1 januari 2 maten kleiner geworden en dat is goed te merken in mijn kledingkast. Dat geeft me enorm veel zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.

En nu? Ik weeg nu 58,8 kg en ik wil enorm graag 55 kg (of minder) wegen voor de start van mijn zomervakantie op 15 juni. Of het haalbaar is zal nog moeten blijken, maar ik ben in ieder geval weer gemotiveerd om ervoor te gaan. In juli ga ik 9 dagen naar Spanje en dan wil ik in een mooie bikini aan het strand liggen zonder het gevoel te hebben dat ik mijn lichaam continu moet verbergen. Het zou prachtig zijn als ik dan mijn einddoel van 50,0 kg heb bereikt, maar het belangrijkste is dat ik me goed voel in mijn eigen lichaam. Daar doe ik het voor.

afvallen101

Over dat einddoel gesproken, dat is nog wel een dingetje.. Mijn streefgewicht staat nu dus op 50,0 kg maar ik overweeg om misschien wel door te gaan naar de 45,0 kg… Voor sommigen klinkt dit getal misschien absurd laag, maar gezien mijn lengte van 148 cm mag ik tussen de 41,0 en de 54,0 kg wegen. Ik vind 50,0 kg dan nog aan de redelijk hoge kant voor mijn lengte, dus als het me lukt om nog meer af te vallen wil ik dat zeker proberen. Als er diëtisten zijn die me hier advies over kunnen geven hoor ik dat heel graag, want ik vind het best lastig.

Zo, nu zijn jullie weer een beetje op de hoogte van mijn afvalverhaal. Ook al is het soms lastig, ik ben nog steeds enorm blij dat ik met Weightwatchers begonnen ben en zou nooit meer terug willen naar die 69,2 kg die ik aan het begin van dit avontuur woog. Als er vragen zijn kun je me altijd een berichtje sturen op Instagram of contact met me opnemen via dit formulier.

Liefs, Elisa

Advertenties

3 Comments

  1. HosteSarah

    Oh, wauw! Super inspirerend om te lezen. Ik ben zelf ook al een tijdje op dieet en haal hier echt wel motivatie uit! Wat ben je goed bezig. Die foto van je broeken, zeg. Zalig. Ik hoop dat ik binnenkort ook zo’n foto ga kunnen maken 😉 Ben benieuwd! Veel succes nog met de strijd tegen de kilo’s!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s