Favorieten: Mei

Het is al even geleden dat ik voor het laatst een artikel heb geplaatst. Ik zit op het moment in de laatste weken van het schooljaar en dat is aan de ene kant heerlijk, want bijna vakantie(!), maar aan de andere kant zorgt dit ook voor enorm veel tentamenstress. Op dit moment spendeer ik alle vrije uurtjes met mijn neus in de boeken en schiet Berryblogs er een beetje bij in. Dat vind ik eigenlijk helemaal niet leuk, want het bloggen geeft me zoveel ontspanning. Het is echt mijn uitlaatklep en dat mis ik nu behoorlijk. Toch is het wel verstandig om even prioriteiten te stellen en school op de eerste plek te zetten, want ik wil gewoon het liefst al mijn toetsen halen dit jaar. Als je je afvraagt waarom het de laatste 2 weken zo stil is geweest hier, weet je nu dus waarom! De komende weken zal het helaas nog wel even zo blijven, maar 15 juni is mijn laatste tentamen mits ik geen herkansingen heb. Daarna ga ik lekker foto’s maken en schrijven, iets waar ik me echt enorm op verheug. Ook heb ik genoeg leuke dingen in het vooruitzicht waar ik lekker inspiratie op kan doen. Nog even strijden dus, maar er komen leukere tijden aan!

Terug naar waar jullie voor gekomen zijn. Morgen is het alweer 1 juni en zitten we al bijna op de helft van 2018, zó bizar! Voordat het zover is wil ik eerst even terugblikken op afgelopen maand. Want hoewel ik niet heel veel gedaan heb buiten naar school gaan/leren/werken/rijles, wil ik toch wel mijn favorieten van mei delen. Het zijn er voor mijn gevoel niet zoveel zijn als de voorgaande maanden, maar wel de moeite waard om even op een rijtje te zetten. Sharing is caring, right?! Laat ik maar snel beginnen!

Fashion: Petite Joni Jeans

DSC00222.JPG

Ik liet een van deze broeken al eerder zien in dit artikel maar ik moest ze nog een keer benoemen, want ik ben er gewoon enorm blij mee! Als je slechts 1.48 meter bent is broeken kopen een regelrecht drama. Ze zijn altijd veel te lang en zitten eigenlijk nooit echt heel erg lekker. Nu heb ik eindelijk broeken gevonden die voor kleine mensen zijn gemaakt en ik ben er ongelooflijk blij mee. Ik heb niet alleen een blauwe spijkerbroek gescoord, maar ook een zwarte omdat die gewoon overal mee te combineren zijn. Vergeleken met wat ik normaal aan broeken uitgeef zijn deze wel een stukje duurder, maar dat is het wat mij betreft meer dan waard omdat ze ook veel langer meegaan. Ook voor mensen die langer dan gemiddeld zijn hebben ze bij Topshop een speciale kledinglijn, dus er is echt voor ieder wat wils. Scoor ze hier!

Fashion: Geprinte jumpsuit met overslag 

WhatsApp Image 2018-05-30 at 21.50.23

Naast de broeken wilde ik deze jumpsuit ook even uitlichten omdat ik hem zo leuk vind! Nu het zo enorm heet is buiten is een lange broek niet altijd even comfortabel, maar bijna al mijn zomerkleding van vorig jaar paste niet meer. Ik besloot daarom om een jumpsuit te kopen omdat ze zo leuk staan en fijn zitten. Je ziet steeds vaker tops, jurkjes en dus ook jumpsuits met een overslag en ik ben echt fan! Het is toch net even dat extra detail wat het nog wat leuker maakt. Deze zit heerlijk en is wat mij betreft ook ideaal voor bijvoorbeeld een feestje. De mouwen zijn wat langer, dus als het ’s avonds fris wordt buiten op het terras of bij een kampvuurtje bijvoorbeeld, is dit gewoon perfect. Ik heb deze gekocht bij Pull & Bear, een van mijn favoriete winkels. Ze mogen wat mij betreft best een filiaal in Nijmegen openen, want ik slaag hier vrijwel bijna altijd. Check de jumpsuit hier!

Stationery: Schoolagenda 2018/2019

DSC00228

Niks is leuker dan het kopen van nieuwe schoolspullen. Hoewel ik niet kan wachten tot ik mijn diploma heb, zal het toch wel een teleurstelling zijn als ik straks geen nieuwe schoolspullen meer hoef te kopen. Ik vind het heerlijk om de mooiste notitieboekjes, agenda’s, pennen en andere spulletjes uit te zoeken, waar ik dan op de eerste schooldag mee mag shinen. Zo gauw de nieuwe collecties in de winkels liggen wil ik eigenlijk zo snel mogelijk een nieuwe schoolagenda kopen. Ik heb me geprobeerd in te houden dit jaar en te wachten tot de eerste schooldag van 2018/2019 iets dichterbij komt, maar ik realiseerde me ook dat ik al afspraken aan het plannen was die ik in mijn oude agenda niet meer kwijt kon. Daarom moest ik er toch aan geloven en ging ik op pad met als missie: een nieuwe agenda! Ik kwam thuis met dit exemplaar van de Hema.  Ik had bij de AKO op het station ook erg leuke gezien, maar ik vind de agenda’s van de Hema toch wel het fijnst. De keuze had ik eigenlijk al vrij snel gemaakt. Agenda’s met ringband zijn niet praktisch, want ik ben linkshandig. Ook agenda’s met een harde kaft vind ik gewoon niet fijn, omdat die zwaarder zijn in je tas. Deze heeft een flexibele kaft van plastic waar je aan de binnenkant ook dingen in kunt schuiven. Ook het formaat is precies goed; niet te groot en niet te klein. Er waren verschillende printjes, maar ik vond deze het leukste. Ik heb nog meer dingen bij de Hema gekocht voor het nieuwe schooljaar, maar daar zal ik later nog een artikel over schrijven!

Series: The Rain

Zo tussen alle bedrijven door is het ook belangrijk om soms even te ontspannen en dat doe ik graag door te Netflixen samen met Luc. We proberen altijd series te vinden die we allebei leuk vinden. Dat gaat eigenlijk meestal wel makkelijk, omdat we gelukkig veel van hetzelfde leuk vinden. The Rain is weer zo’n serie die ons allebei erg goed bevalt. Deze Deense serie speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. In het verhaal volg je Simone en Rasmus, die broer en zus van elkaar zijn. We hebben pas 2 afleveringen gezien dus ik kan er eigenlijk niet veel meer over vertellen, maar ik zou gewoon aanraden om hem te kijken. Hoewel de Deense taal eerst wel even wennen was, valt me dat nu eigenlijk niet eens meer op. Deze serie is op Netflix te zien!

YouTube: The Bucket List Family

Ook kijk ik als ik eventjes 10 minuten tijd heb graag vlogs op YouTube. Eerst keek ik wel 10 verschillende YouTubers op 1 dag, maar nu ik zo weinig tijd heb moet ik keuzes maken en dan kijk ik alleen mijn favoriete vloggers, zoals The Bucket List Family! Dit gezin bestaat uit Jessica en Garrett en hun drie prachtige kinderen Dorothy, Manilla en baby Calihan. Een aantal jaar geleden verkochten ze alles wat ze hadden en gingen ze op reis. Nu reizen ze de hele wereld rond en komen ze op de mooiste plekjes op aarde. Ik vind de vlogs altijd heel mooi bewerkt en ik heb dan echt het gevoel alsof ik samen met hun op reis ben. Ook vind ik het bijzonder hoe goed de kinderen opgevoed zijn door alles wat ze in hun korte leventjes al gezien en meegemaakt hebben. Check The Bucket List Family hierrrr!

Work: Oppas Madelief

Ik deel eigenlijk nooit iets over mijn bijbaantjes, maar ik heb sinds kort een nieuwe baan waar ik zó enthousiast over ben dat ik er graag veel meer over vertel! Op Instagram zag ik bij @lizetgreve dat zij via Oppas Madelief een oppas had gevonden. Ik ging meteen naar de website en ik was meteen enthousiast! Niet alleen de huisstijl sprak me aan, maar ook het hele concept eromheen. Ik heb sinds mijn 12e vaak opgepast maar moest daar vorig jaar helaas mee stoppen toen ik naar Nijmegen verhuisde, maar stiekem mis ik het best wel. Ik besloot daarom om me in te schrijven en al snel kreeg ik bericht dat ik op gesprek mocht komen bij de City Captain van Nijmegen. Ik mag zeggen dat ik ben aangenomen en sinds vorige week vrijdag dus te boeken ben als oppas! Ik heb enorm veel zin om het oppaswerk weer op te pakken en weer veel lieve, leuke en bijzondere kinderen te ontmoeten. Dus woon jij nou in Nijmegen en zoek je nog een leuke oppas? Boek mij of een van de andere meiden dan snel via de website! Laat ook zeker even weten als je dat gedaan hebt. Klik HIER voor meer informatie of bekijk even de video!

Schermafbeelding 2018-05-30 om 21.43.11.png

Dat was het weer voor deze maand! Aankomende maand heb ik (hopelijk) dus mijn laatste tentamens, duimen jullie mee? Ook staan er onder andere een concert, een theatervoorstelling en nog meer feestelijkheden op de planning dus ik kijk er naar uit. Ik hoop dat het me de komende 2 weken gaat lukken om op tijd alles online te krijgen, maar als het me niet lukt weten jullie nu dus dat ik dan waarschijnlijk zit te zwoegen voor een toets of een verslag. Ik ben hopelijk weer snel terug bij jullie en dan heb ik veel leuke ideeën in petto voor Berryblogs, dus stay tuned!

Liefs, Elisa

Advertenties

One Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s