Het nieuwe boodschappen doen

Als ik een favoriete taak in het huishouden zou moeten kiezen, is het boodschappen doen. Met een wagentje door de supermarkt lopen en allemaal lekkere dingen uitzoeken voor in de koelkast; ik vind het echt geen straf! Toch was het niet altijd even praktisch. Aangezien wij alleen onze fietsen ter beschikking hebben maar wel de weekboodschappen in 1 keer doen, was dat iedere week een heel gedoe met rugzakken en grote boodschappentassen. Ook kostte het behoorlijk wat tijd en moesten we er elke zondag weer rekening mee houden. Dat is nu verleden tijd! Wil je weten waarom? Scroll dan naar beneden.

Een tijdje geleden zagen we via Facebook dat Picnic naar Nijmegen zou komen. We besloten om ons in te schrijven bij de nieuwe online supermarkt, gewoon om het eens uit te proberen. Op dat moment kwamen we op de wachtlijst te staan, ongeveer op de 300e plek als ik het me goed herinner. We waren het eigenlijk alweer vergeten, maar een paar maanden later kreeg ik een mailtje dat we door de wachtlijst heen waren en de kans kregen om onze boodschappen te bestellen. Een weekend vrij, zonder ritje naar de Coop of Albert Heijn, klonk wel erg goed. Ik bestelde de boodschappen en vanaf dat moment was ik verkocht!

Picnic, wat is het nou precies? Volgens de website is Picnic de online supermarkt met gratis thuisbezorging. Ze hebben geen dure winkels maar lokale hubs, van waaruit de bestellingen worden verzameld en naar de klant worden gebracht. Ook wordt er rekening gehouden met het milieu door kleine elektrische autootjes in te zetten. Daarom is de bezorging volledig gratis, helemaal top! De boodschappen worden voor de laagste prijs aangeboden, dus dat is ook nog eens lief voor de portemonnee.

Schermafbeelding 2018-06-25 om 23.27.57.png

Zoals je misschien wel merkt ben ik fan van Picnic. Ik kan overal en nergens mijn boodschappen bestellen en de volgende dag staat het wagentje voor de deur. Dit scheelt tijd en heel veel moeite, ideaal! Vooraf had ik wel mijn twijfels, maar gelukkig is al meerdere malen het tegendeel bewezen. De producten zijn vers, alles wordt netjes op tijd geleverd en bovenal is de service echt top. De bezorgers, ook wel runners genoemd, zijn enorm klantvriendelijk. Ze bieden regelmatig aan om de boodschappen even in de keuken te zetten en maken altijd even een praatje met je. Ze stralen stuk voor stuk uit wat Picnic zelf ook is; jong, spontaan en met een persoonlijk tintje. Ik heb deze service in de supermarkt nog nooit meegemaakt, dus alleen daarvoor zou ik al bij Picnic bestellen. (Bij deze ook even een kleine shoutout naar de runner die op 25/6 de boodschappen kwam brengen en zo aardig was om mij een foto te laten maken van het wagentje en toen zelfs naar de naam van mijn site vroeg, zo attent!)

De app zelf is heel prettig in gebruik. Alle producten zijn makkelijk te vinden in de verschillende categorieën en toe te voegen aan je winkelmandje. Onder het kopje ‘besteld’, kun je precies zien wat je al eerder hebt laten bezorgen, heel handig. Ook kun je wekelijks even bij de acties en nieuwe producten kijken. Wat ik persoonlijk erg fijn vind, is dat je op een kaartje precies de locatie van het wagentje met jouw boodschappen kunt volgen. Op de dag van het bezorgmoment krijg je een melding met daarin het precieze tijdstip en de naam van de runner. Dit maakt het net even wat persoonlijker, I like!

huvil;ji;hui.jpeg

Dat Picnic milieubewust is, is overal in te merken. De elektrische wagentjes zijn het levende voorbeeld, maar ook het systeem rondom de plastic tasjes. Wekelijks worden de boodschappen in verschillende plastic tassen geleverd. Ieder tasje is speciaal bestemd voor de vriezer, koelkast of voorraadkast. Zo kun je meteen alle spullen opbergen op de plek waar het hoort. Maar plastic tasjes, is dat niet enorm slecht? Dat dacht ik zelf ook, maar niets is minder waar. Het idee is dat de klant de plastic tasjes bewaard, om ze de week erop weer mee te geven aan de runners. Zo kunnen ze weer opnieuw gebruikt worden bij de klanten na jou en worden ze dus gerecycled. Natuurlijk is dit niet dé belangrijkste reden waarom ik fan ben, maar het is toch wel een toffe bijkomstigheid. Als het systeem niet helemaal duidelijk is kun je het altijd even navragen bij je runner!

WhatsApp Image 2018-06-25 at 21.30.00.jpeg

Natuurlijk zitten er ook wel wat nadelen aan. Zo vind ik het niet altijd even handig dat er vaste bezorgmomenten zijn. Deze momenten zijn afhankelijk per regio en dat is ook helemaal logisch, maar soms niet altijd even praktisch. Ook bezorgen ze niet op zondag, dus wij zijn nog een beetje zoekende naar het beste bezorgmoment. Een ander minpuntje is het feit dat het assortiment nog niet helemaal compleet is. Ook dat is logisch omdat het een nieuw en opkomend bedrijf is, maar soms een beetje onhandig wanneer je net een bepaald product nodig hebt. Gelukkig komen er wekelijks nieuwe producten bij dus wordt dat probleem steeds kleiner. Toch is het wel iets om rekening mee te houden, zeker wanneer je te maken hebt met bepaalde diëten of wensen. Als je iets niet kan vinden in het assortiment kun je wel heel makkelijk in de app een verzoek doen, zodat jouw gewenste product kan worden toegevoegd.

Al met al ben ik fan dus! Wij zullen de wekelijkse boodschappen in de toekomst zeker bij Picnic blijven doen. Ik denk dat dit de nieuwe manier van boodschappen doen wordt en dat dit merk over 20 jaar helemaal ingeburgerd is. Wil jij het nou ook eens proberen? Dan heb ik een speciale kortingscode! Als je de code ELISA274 gebruikt bij je eerste bestelling, krijgen we allebei 5 euro korting. Oh ja, bij je allereerste bestelling krijg je ook gratis product(en). Wij kregen bijvoorbeeld een goddelijke chocoladereep van Tony’s Chocolonely, een pak stroopwafels en een tros bananen. Dat is mooi meegenomen, toch? Laat maar weten of jij het ook eens gaat proberen!

jiropdkfj.jpeg

Bestel jij ook online je boodschappen of ga je nog ouderwets naar de supermarkt?

Liefs, Elisa

(Voordat er onduidelijkheid ontstaat: dit artikel is niet gesponsord op welke manier dan ook. Ik ben er gewoon heel enthousiast over. Dat betekent overigens niet dat ik niet opensta voor een eventuele samenwerking, *hint hint*)

Advertenties

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s