Hoe blijf je gemotiveerd voor school?

Hey! Ik ben er weer, na een lange tijd van stilte hier op mijn blog. Ik heb de afgelopen weken even een pauze genomen van het bloggen en vloggen, zodat ik rustig kon wennen aan mijn nieuwe schoolritme zonder andere prikkels en afleidingen. Het wennen duurde iets langer dan normaal, maar na 3 weken kan ik eindelijk zeggen dat ik mijn plekje een beetje gevonden heb. Voor het geval dat je het vergeten was; ik ben momenteel bezig met  de minor E-Marketing en Social Media aan de Hogeschool Utrecht. Een wereld van verschil vergeleken met mijn ‘eigen’ opleiding, maar wel erg interessant en leerzaam. Als jullie daar meer over willen horen, laat het me zeker even weten! Goed, terug naar de kern van dit artikel. Ik zie dat veel mensen (waaronder ikzelf!) aan het begin van het schooljaar erg gemotiveerd zijn, maar rond deze tijd dat positieve gevoel een beetje kwijtraken. Hieronder deel ik een aantal tips om ervoor te zorgen dat jij die motivatie vasthoudt en het beste uit jezelf kunt halen!

1. Sort your stuff

Hoe fijn is het om niet alleen op de eerste schooldag, maar gewoon iedere schooldag je spulletjes op orde te hebben? Ik hoor vaak dat mensen na een paar weken alleen nog maar een verfrommeld A4’tje, een halve pen en een kapotte laptop in hun tas hebben zitten. Zo zonde, want dat motiveert natuurlijk totaal niet! Investeer in wat mooie artikelen en zorg dat je iedere dag al je benodigdheden bij je hebt. Daarnaast is het ook veel verleidelijker om te werken op een fijne laptop of in een gloednieuw schrift, toch? Het hoeft echt geen bakken met geld te kosten, alleen de basics zijn al genoeg!

2. YouTube is your answer

Vorig jaar toen ik zelf even in een dipje zat zonder motivatie, deed ik er alles aan om mezelf weer een schop onder de kont te geven, maar niks lukte. Toen ik op een dag eens op YouTube zocht naar studie-gerelateerde video’s kwam ik erachter dat er een hele community is die precies de video’s maakt waar ik naar zocht. Al die studenten die precies filmden wat zij voor school deden gaven mij zo’n dosis motivatie dat ik daarna meteen aan de slag wilde. Nog steeds kijk ik iedere ochtend in de trein een aantal van dit soort video’s en dan ben ik meteen klaar om de dag te beginnen. Een aantal populaire onderwerpen zijn:

  • Study With Me
  • College/uni vlogs
  • Revision Tips
  • Plan With Me

En ga zo maar door… Wat zijn nou mijn favoriete kanalen? Ik kijk graag naar WaysToStudyEve BennettRuby GrangerLydia VioletaUnJaded JadeLilyLikecomKatie Horan en nog veel meer, maar dit zijn wel mijn favorieten. Ik ben op het moment echt verslaafd aan ‘College move in’ – video’s, echt zo leuk en motiverend om naar te kijken! Laat even weten of jij nog toffe vloggende studenten kent!

3. Find your balance

Motivatie krijg je niet alleen door hard te werken, maar ook door te ontspannen. Klinkt misschien onlogisch, maar het is belangrijk dat je tussendoor ook leuke dingen blijft doen. Dat kunnen kleine dingen zijn, zoals een paar afleveringen van je favoriete serie bingewatchen op Netflix, maar ook grotere dingen zoals een avondje uit of misschien zelfs een weekendje weg. Zorg ervoor dat er in ieder geval een goede balans is tussen studie en ontspanning!

4. The perfect work spot

Ligt er een stapel werk maar lukt het maar niet om je ertoe te zetten? Zoek dan een compleet andere werkplek en ga daar lekker aan de slag. Ik kan soms uren aan mijn bureau thuis doorbrengen zonder ook maar iets te doen, maar daar schiet je natuurlijk niks mee op. Een andere omgeving zorgt weer voor nieuwe energie en dus ook meer motivatie. Daarnaast vind ik buitenshuis leren fijn, omdat ik dan harder ga werken om alles af te krijgen, zodat ik daarna weer zo snel mogelijk naar huis kan. Een van mijn favoriete studieplekjes is de Universiteitsbibliotheek, omdat ik me daar goed kan concentreren omdat iedereen in stilte aan het werk is. Ook ga ik heel graag naar leuke koffietentjes om daar onder het genot van een drankje en misschien wat lekkers aan de slag te gaan. Ik vind ook het geluid van geroezemoes van andere mensen op de achtergrond heel rustgevend, dus daar zit ik goed. Dit is wel een wat duurder alternatief, maar zo nu en dan heb ik dat er zeker voor over. Wissel het af; werk even buitenshuis en  ga dan thuis weer even verder mocht het nodig zijn. Zo blijf jij gefocust en gemotiveerd!

IMG_1875.PNG

5. Set your goal(s)

De laatste en ook meteen de belangrijkste tip: weet waar je het voor doet. Als ik het even allemaal niet meer zie zitten en mijn motivatie ergens op Antarctica ligt, denk ik aan mijn grote doel; een diploma halen. Ik heb dit jaar een lijstje met doelen gemaakt en hier kijk ik vaak op terug als het even nodig is. Soms neem ik ook even een momentje om te dagdromen over de toekomst en wat ik allemaal kan bereiken. Natuurlijk is fulltime werken ook niet altijd even leuk, maar je bent dan (in de meeste gevallen) wel bezig met hetgeen wat je zo tof vindt. Misschien moet je nog even of misschien is het einde al in zicht, maar geloof me, er komt een einde aan je schoolcarrière als je je best doet. Zet dus even je beste beentje voor en get that work done.

IMG_1874.jpg

Zo, dat waren weer wat tips voor jullie. Hopelijk lukt het hiermee om gemotiveerd te blijven voor school. On the bright side, het is alweer bijna herfstvakantie! Ik tel de dagen al af en verheug me er nu al op, maar voordat het zover is raap ik nog even al mijn motivatie bij elkaar om al die studiepunten binnen te slepen. Als je echt even in een dipje zit mag je me natuurlijk altijd even een berichtje sturen!

Wat doe jij om gemotiveerd te blijven voor school?

Liefs, Elisa

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s