Mega Life Update

Joehoe, ik ben er weer! Zoals jullie hoogstwaarschijnlijk wel gemerkt hebben, is het een aantal maanden heel erg stil geweest op Berryblogs. Er is al sinds september geen artikel meer online gekomen, dat is wel een record denk ik! In de tussentijd heb ik zeker niet stil gezeten en er is veel gebeurd, dus het leek me wel weer eens tijd om een artikeltje te schrijven om jullie even een update te geven over mijn leven. Pak er dus even een lekker kopje thee en een bakje pepernoten bij en lees snel verder!

Goed, waar zal ik beginnen?! In mijn laatste artikel vertelde ik al dat ik was begonnen met de minor E-Marketing en Social Media aan de Hogeschool Utrecht. Inmiddels zit de minor er alweer bijna op en zijn er slechts 2 lesweken over! De tijd is echt bizar snel gegaan. Ik ben zo gewend geraakt aan mijn nieuwe leven op de HU dat ik deze school zelfs een beetje ga missen. Ik heb de afgelopen periode zo ongelooflijk veel geleerd op de minor; niet alleen van de stof en de docenten maar vooral ook van mijn medestudenten. Naast het feit dat ik hele gezellige mensen heb leren kennen, heb ik ook heel veel van hun werkhouding geleerd. Hun denkwijze en doorzettingsvermogen is een wereld van verschil vergeleken met die van mijn eigen opleiding. Hierdoor heb ik zelf echt grote stappen gezet in mijn eigen ontwikkeling. Ik haal goede cijfers, ben zelfstandiger geworden en het allerbelangrijkste; ik heb gemerkt dat mijn passie echt ligt bij dit vakgebied!

WhatsApp Image 2018-12-05 at 13.12.04

Dan belanden we ook meteen bij de reden waarom het zo stil is geweest op Berryblogs. Toen ik in maart mijn eigen domein kocht, maakte ik met mezelf de afspraak dat ik zou stoppen als het bloggen als een verplichting ging voelen. Dit ging eigenlijk heel goed, maar na een paar weken op de minor merkte ik aan mezelf dat ik steeds minder graag op mijn blog kwam en het schrijven van artikelen liever uitstelde. Het was geen ontspanning meer, maar een verplichting. Omdat ik op school al heel veel bezig ben met het hoe en waarom van social media en online marketing, vind ik het fijn om dat thuis even naast me neer te leggen. Even offline te zijn en tijd door te brengen met Luc, familie of vrienden is dan hetgeen waar ik behoefte aan heb.

3957b2ec-fa43-4b20-92ae-150ed13183c8

Daarom besloot ik om even afstand te nemen van het bloggen, Instagrammen en vloggen. Even alle tijd maar vooral ook energie steken in de minor, mijn bijbaan en andere dingen die er echt toe doen, in plaats van hele (mid)dagen editen en schrijven. Nu de minor ten einde loopt merk ik dat ik steeds meer zin krijg om het weer op te pakken, dus ik heb een nieuw plan voor Berryblogs, iets wat beter te combineren zal zijn met school en straks ook mijn stage. Daar kom ik later nog op terug!

Ja, want die stage komt dus steeds dichterbij… Op mijn YouTube kanaal en Instagram vertelde ik jullie een hele tijd geleden dat ik was aangenomen bij Talpa. In het begin was ik hier heel enthousiast over maar naarmate de tijd vorderde begon ik steeds meer te twijfelen. Hoe ga ik het doen met op en neer reizen? Onregelmatige en lange werkdagen zijn daar geen uitzondering dus een auto of verhuizing zou noodzakelijk zijn, maar dat is voor mij (momenteel) geen optie. Daarnaast wist ik ineens niet meer of de hele televisiewereld eigenlijk wel bij me paste. Na een goed gesprek bij Talpa ben ik tot de conclusie gekomen dat het geen goed plan zou zijn als ik dit ging doen. Goed, op zoek naar een andere stage dus! Ik was er op dat punt al wel zeker van dat ik ook op mijn stage verder wilde met social media en online marketing, dus daar ging mijn voorkeur naar uit. Toen ik op Mediastages.nl een vacature bij The Walt Disney Company voor social media intern tegenkwam ging mijn hart sneller kloppen, dit zou écht een droomstage zijn!

IMG_2967

Ik besloot te reageren maar verwachtte er niet veel van, want waarom zouden ze MIJ aannemen? Al snel hoorde ik dat op gesprek mocht komen en ik voelde me vereerd. Na een heel leuk gesprek moest ik een opdracht maken waarin mijn skills werden getest en om te zien hoe ik werk met deadlines. Ik vond het al tof dat ik zover was gekomen, maar hoopte wel echt dat ik nu ook die stage zou krijgen! Na een paar slapeloze nachten ging afgelopen vrijdagmiddag de telefoon met het geweldige nieuws dat ik vanaf februari de nieuwe stagiaire ben bij The Walt Disney Company! Terwijl ik dit schrijf kan ik het zelf nog maar nauwelijks bevatten, ik vind het zó vet om deel uit te mogen maken van Disney. Vanaf februari zal ik dus 40 uur in de week op en neer naar Hoofddorp reizen en bezig zijn met alle social media kanalen van Disney NL, ik kan niet wachten!

Tot zover dus een update over mijn schoolleven, maar wat is er nog meer gebeurd in de tijd dat ik ben weggeweest? Ik ben in de tussentijd alweer een jaartje ouder geworden; op 26 oktober werd ik namelijk 20 jaar oud! Ik heb een heel leuk verjaardagsweekend gehad met familie, precies zoals ik wilde.

IMG_2537.JPG

Verder heb ik mijn autotheorie gehaald, joehoeee! Mijn ervaring en tips deel ik binnenkort met jullie op mijn blog. Ik ben in ieder geval superblij dat ik hem in de pocket heb en ik merk ook dat het met de rijlessen ook veel beter gaat nu ik de theorie erachter ken. Naast rijlessen heb ik ook veel gewerkt bij mijn bijbaan, maar daar zal ik per 1 januari mee stoppen i.v.m. de tentamenweek en stageperiode die daarop volgt. Vanaf dan zal ik dus weer vrij hebben in de weekenden, zo gek na 6 jaar lang iedere zaterdag en/of zondag als weekendhulp gewerkt te hebben.. Dat betekent wel dat er meer tijd over blijft voor bloggen, dus wat is nou het plan?

Vanaf deze week zal er iedere week weer een artikeltje op Berryblogs online komen! Ik ga proberen om dit iedere woensdag te doen, maar als het eens niet lukt is dat ook geen ramp en komt er gewoon een dag eerder of later iets online. Om op de hoogte te blijven van alle nieuwe artikelen kun je dus het beste even je e-mailadres achterlaten hier rechts, zodat je een update krijgt als ik iets post. YouTube zal (voorlopig) op een lager pitje staan omdat ik heb gemerkt dat mijn kracht en passie vooral liggen bij het schrijven. Toch vind ik het ook wel heel leuk om herinneringen vast te leggen in de vorm van een video, dus als ik iets bijzonders meemaak zal ik zeker nog wel eens mijn camera meenemen en dit op YouTube zetten.

Wat ik wel wil zeggen is dat hier voor mij niet de prioriteit ligt, maar dat dit slechts een aanvulling is op Berryblogs. Ik hoop ook dat ik wat actiever kan zijn op Instagram omdat ik het heel tof vind om dingen te delen met jullie via dit platform.

Nou, jullie zijn weer helemaal op de hoogte! Laat even weten hoe het met jou gaat en waar jij mee bezig bent op het moment, want ik vind het altijd hartstikke leuk om meer te horen over het leven van een ander. Schroom dus zeker niet om even een reactie achter te laten onder dit artikel.

Liefs, Elisa

 

Advertenties

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s